Tuesday, April 17, 2007

Razgandeanu

Se pare ca razgandenii se gasesc nu doar la guvern, ci si in masini, la volan. Adica da-i nainte, da-i napoi, baga-te, pune frana, baga-te din nou, dupa care franeaza inca odata si eventual pt ca esti nesigur de tine, redu viteza la 30 la ora, eventua.l la 20..

Cazul 1
In rondul de la Lahovari, un berbece se grabea sa fie el in pole position, nu cumva sa se poata baga cineva in fata lui. Da sa plece, masina demareaza, puna frana dupa 1 metru ca vazuse ca vine o masina (prima oara evident nu s-a asigurat, ca doar e facutlativ). Dupa mai 1 secunda se prinde ca de fapt are timp, asa ca demareaza in tromba, ca totusi ala se cam apropiase. Cand se vede incadrat ce face? pune frana si reduce la 20 la ora. Apucasem si eu sa trec, ca era timp cacalau, dar dupa ce am trecut a trebuit sa franez repede si normal ca l-am incurcat pe ala cu prioritate (il incurca oricum berbecu din fata si fara mine). Tiiiiiiiiiiiit!

Cazul 2
Piata Kogalniceanu, venind dinspre Universitate, aveam iar in fata doi berbeci cu 40 la ora pe ambele benzi; ajugem la semaforu de dupa rond, si cand ala din fata trecuse deja de rond se face galben. Normal ar fi fost sa treaca mai departe, cu tot cu mine, ca doar trebuie o distanda de franare de vreo 20-30 m, care nu prea exista. Numa ca idiotu intai pune frana dupa care accelereaza (ca probabil i se rasturnasera paportnitele din spate, de sub parbriz, unde era full) si trece de galben. Si cine prinde rosu - evident eu, pt ca franasem violent, in ideea ca cretinu chiar vrea sa se opreasca. Si pe deasupra nici nu mai aveam cum sa il claxonez pe tzaran ...

Acuma ma intreb eu, amandoi de mai sus, daca tot au trecut pana la urma, de ce dracu trebe intai sa oscileze? WTF? iei o decizie si te duci, ca daca te razgandesti dracu in mijlocul intersectiei, intra ceilalti in tine! Si astia doi nu sunt izolati! daca as vedea unu dasta la 1 luna, as zice ca e incepator, da vad macar 1-2 pe zi! care se baga putin, se sperie, se baga iar, iar se sperie samd ... Pai mortii masii, daca nu ii tin nervii sa conduca, e OK, sa ia RATBu sau vreun taxi dupa cum au bani, ca daca o tin tot asa, isi busesc masinile si ii costa mai mult decat daca ar merge zilnic cu taxi!

No comments: